< < < <

Bağış, Şafak Anadolu Sağlık Meslek Lisesini Açtı

Yayın Tarihi 23/04/2012
Özel Şafak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Avrupa Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla görkemli bir törenle açıldı.

 

Açılışa ayrıca; Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ile birlikte siyaset ve iş dünyasından birçok tanıdık sima katıldı…

Bağış: “Her şeyin başı eğitim”

Egemen Bağış, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada eğitime ve eğitimin gelişmesine katkıda bulunan özel sektör girişimcilerinin çabalarına değinerek, “her şeyin başı eğitimdir” dedi.

Ailelerin çocuklarına bırakacakları en büyük mirasın eğitim olduğunu söyleyen Bağış, kültürümüzde de eğitime verilen önemden söz ederek birçok örnek verdi.

Egemen Bağış, ilk emri "Oku" diyen bir dinin peygamberinin ümmeti olduklarını anımsatarak, "Onun için bizim eğitimi göz ardı etme lüksümüz yoktur" diye konuştu.

Egemen Bağış, özel sektör girişimcilerinin de her sektörde olduğu gibi, eğitim sektöründe de çok başarılı girişimlerde bulunduğunu söyleyerek, “Burada okuyan çocuklar çok şanslı çünkü işinin ehli öğretmenlerden öğrendikleriyle bu çocuklar, ileride hayatlarını kazanabilecekleri mesleklerinin temelini bu okulda atmış oluyorlar” dedi.

Egemen Bağış, okulun sahiplerine bu anlamlı girişimleri için teşekkür ederek, “Bu kuruluşun ismini akademik çalışmalarında yapıldığı farklı okullarda da görmek istiyoruz” dedi.

Egemen Bağış ve beraberindekiler okulun açılış kurdelesini kestikten sonra okulu gezerek incelemelerde bulundu ve okul yöneticilerinden bilgiler aldı.